Ut och cykla.

Igår kväll bestämde jag mig – det blir ingen politisk karriär för yours truly. Jag satt och gick igenom lite av de olika alternativ som finns att engagera sig i för nybakade politiker och kände då egentligen ingenting för något. Istället så inser jag att jag mest är en åsiktsmaskin som högst troligen gör bäst nytta för världssamfundet någon annanstans.

Det är otroligt mycket som jag stör mig på med svensk politik idag. Jag har redan skrivit om hur mycket jag avskyr vänster/högertjafset och om trögheten i åsikterna om att en politik som gynnar rika omöjligt kan gynna fattiga och vice versa. Politik måste gynna alla grupper i samhället, på ett eller annat sätt. Jag tycker verkligen att klassbegreppet är så genuint ointressant och ser den stora faran i att automatiskt tillskriva en person en klasstillhörighet. Alla är unika. Alla har olika behov. Men alla måste också bidra efter sina egna förutsättningar.

Just det sistnämnda förde S fram lite extra häromveckan, och vips är majoriteten av de stora oppositionella sossekritikerna knäpptysta. Var är den interna kritiken nu? Är det så jävla korkat att när en åsikt kommer från en person inom det egna blocket/partiet så är det rätt, men när någon annan säger samma sak är den fel?

Centerpartiet som ni vet att jag vurmar lite extra för fick enormt negativ publicitet när man gjorde ett utspel om lägre ingångslöner – primärt för utsatta grupper. Först och främst – rent politiskt är det ett självmordsuppdrag att huvudtaget gå ut att säga någonting om folks löner om det inte handlar om höjningar. Så det var rätt korkat – och – dålig timing mitt i en avtalsrörelse… Som för övrigt slutade med att Handels och arbetsgivarna kom överens om i princip samma sak.

Det var rätt skönt att vara oberoende liberal ändå. Tänk bara om fler kunde vara det! Med nuvarande politisk karta i Sverige kan ni lite från dag till dag vara allt från miljöpartist till folkpartist. Tillochmed sosse när de är på det humöret (och har en partiledare som Löfvén). Så vi rationaliserar bort lova-allt-partiet V, de konservativa M och KD samt de sinnessjuka SD – och bygger en regering med resten.

Frågor på det?

För övrigt har avgångsfolket varit ute och cyklat igen. En kulturminister ska avgå för att hon reagerat “fel” på en installation, och Bengt Ohlsson har fortfarande så rätt, så rätt.

Ut och cykla ska för övrigt jag också göra imorgon. Till jobbet. Nishikin är pumpad, servad och pedalerna är bytta.

Tja, blir det drivis imorgon kanske jag ändrar mig förresten. Oberoende liberaler får göra det.

Puss.